Oletko ostamassa yritystä?

Yrityksen ostaminen voi olla helpompaa ja edullisempaa, jos käytät yrityksen omaisuutta osana ostoprosessia. Sinusta tulee näiden omaisuuserien omistaja, kun olet hankkinut yrityksen. Tämä on hyödyksesi etukäteen. Saatat pystyä hankkimaan rahoitusta omaisuuteen, jonka haluat ostaa pankeilta tai muilta lainanantajilta. Jos haet rahoitusta, varmista, että ymmärrät mahdolliset velat.

Luo osuuskunta. Yhteistyömallin kasvaessa suosiotaan se on hyvä vaihtoehto niille, joilla on rajallinen budjetti. Osuuden ostaminen muiden sijoittajien kanssa voi vähentää kulujasi merkittävästi. Sinun on kuitenkin varmistettava, että kumppanuussopimus muiden sijoittajien kanssa on turvallinen.

Harkitse franchising-toimintaa. Franchising on toinen loistava tapa hankkia olemassa oleva yritysinfrastruktuuri rajallisilla resursseilla. Ympäri maailmaa on valtava määrä franchising-antajia, jotka voivat tarjota mahdollisuuden hyödyntää menestyvää brändiä.

Saatat harkita yritysten nimiä osana päätöstäsi ostaa yritys. Ehkä sinulla on jo idea, mutta et ole aivan valmis aloittamaan projektisi.

Työpöytäsi takaa voit tehdä due diligencesi. Osana due diligence -toimintaasi sinun tulee toimia kuin todellinen tutkija ja kerätä tietoa eri lähteistä, kuten tilinpäätöksistä, vuosikertomuksista, (entistä) työntekijöistä, alan asiantuntijoista, toimittajista, aiemmista asiakkaista ja sijoittajista. Ei ole epäilystäkään siitä, että sinun on mentävä kentällä kerätäksesi näitä tietoja vahvistaaksesi tai kumotaksesi olettamuksesi, kuten tarkkuuden jne.

Sinun on mentävä kentälle keräämään aineettomia tietoja. Tämä sisältää seuraavat asiat: yrityksen imago, organisaation kulttuuri, sen tuotevalikoiman laatu, asiakkaiden uskollisuus, asiakastyytyväisyys, asiakkaiden näkemys yrityksestä jne.

Monien pienyritysten taloustiedot eivät ole helposti saatavissa tietoteknisten järjestelmien puutteen vuoksi. Tämä heijastuu koko yhtiöön. Ymmärtääksesi marginaalien, alennusten ja tulojen trendit, siirry raakatietoihin. Et voi tehdä liiketoimintaa ilman numeroita!

Arvo on kysymys. Liiketoiminnan arvostukseen voi liittyä monia menetelmiä, mutta totuus on, että se on enemmän taidetta kuin tiedettä. Sinun kannattaa keskustella hyvämaineisten Business Transfer Agenttien (BTA:iden) kanssa etsimälläsi paikkakunnalla tai toimialalla, kun olet suorittanut alustavan markkinatutkimuksen (ja olettaen, ettet ole pelännyt todennäköisiä kustannuksia).

Koska BTA:t toimivat ensisijaisesti niille, jotka haluavat myydä yritystä, hyvä yrittäjä ymmärtää mahdolliset edut, joita saa olla tekemisissä niiden kanssa, jotka haluavat ostaa yrityksen, mukaan lukien mahdollisuudet matchmakingiin. Sopiva liiketoimintamahdollisuus voi olla heille tuntematon ennen sen markkinoille saattamista. Sen lisäksi, että BTA tuntee yritysten realistiset markkina-arvot alueellaan, BTA:lla on myös selkeä käsitys voitto-tulossuhteista, jotka ylittävät paljon tavallisia voitto-tulossuhteita.

Mikä on mukavuustasosi riskin kanssa?

Riski kuuluu kaikkiin yrityksiin, mutta jotkut ovat riskialttiimpia kuin toiset. Millä riskitasolla tunnet olosi mukavaksi? Yritysmaailma on täynnä ulkoisia riskejä, joita et voi hallita. Entä jos esimerkiksi kilpailijasi avaa myymälän aivan vieressä?

Olisiko palvelusi vanhentunut tai vanhentunut, jos tekniikka kehittyy? Entä taantuma? Jos päätät antaa muiden ostaa sinulta luottoa, on riski, jonka voit hallita. Riskien ja mahdollisten riskien sietotaso voi kuitenkin vaikuttaa yrityksesi menestykseen ja mahdolliseen menestykseen.

Minkä yrityksen olet kiinnostunut ostamaan? Saattaa tuntua oudolta kysyä tällainen kysymys, mutta sinulla on käytettävissäsi monia erilaisia ​​vaihtoehtoja.

Monet yrittäjät ostavat yrityksen erityisistä syistä yleisen menestymistavoitteensa lisäksi. Syistä riippuen nämä voivat olla halu päästä tietyille markkinoille, tietokantoihin tai toimittajasopimuksiin, tarve hankkia erityistietoa tai immateriaalioikeuksia, kuten brändäystä, ohjelmistoja jne., tai ne voivat olla harkittu päätös ostaa markkinoita. kilpailevan yrityksen osake. Haluamasi tuloksesi perusteella motivaatiosi sanelevat, mitä sinun pitäisi ostaa ja kannattaako ostaa omaisuus vai yritys.

Kokemus – hyvä lähtökohta harkittavaksi on tähänastinen työkokemuksesi. Miten työskentelit aikaisemmilla toimialoilla?

Sinun ei välttämättä tarvitse ostaa samalla toimialalla olevaa yritystä, mutta se auttaa, jos tuot mukanasi siirrettäviä taitoja. Jos olet esimerkiksi työskennellyt kahviloissa, kokemuksesi siirtyy helposti ravintola-alalle, joka sisältää baarit, ravintolat ja vähemmässä määrin bed and breakfast -palvelut tai hotellit.

Mikä tahansa yritys, jota harjoitat, vaatii tiettyjä taitoja. Jos olet aina ollut esimerkiksi kirjanpitäjä, taitosi pätevät useimmilla aloilla – kirjanpito on välttämätön osa kaikkea liiketoimintaa.

Listaa aiempia kokemuksiasi, jotta voit rajata valintojasi. Työskentelemällä lyhyen aikaa useilla toimialoilla sen sijaan, että olisit erikoistunut yhdelle tai kahdelle, sinulla on parempi käsitys eri aloista, joilla menestyt ja joilla et.

Voit ehkä jättää huomioimatta monia sektoreita, jos et esimerkiksi pidä toimistoympäristöistä.

Voit lähettää kyselyn sinua kiinnostavan yrityksen omistajille saadaksesi lisätietoja.

Nyt on aika tarkentaa hakuasi, jos olet päättänyt, mikä ala sopii sinulle parhaiten – tai jos olet edelleen ennakkoluuloton. Selaa myytäviä yrityksiä ja saatat huomata, että valinta voi olla ylivoimainen – saatat huomata, että sinua kiinnostavassa kategoriassa on myytävänä tuhansia yrityksiä.

NorsonsIndustries.com