Er du ute etter å kjøpe en bedrift?

Å kjøpe en bedrift kan være enklere og rimeligere hvis du bruker virksomhetsmidlene som en del av kjøpsprosessen. Du vil bli eier av disse eiendelene etter at du har kjøpt virksomheten. Dette vil være til fordel for deg på forhånd. Du kan kanskje få finansiering for eiendelene du ønsker å kjøpe fra banker eller andre långivere. Hvis du søker om finansiering, sørg for at du forstår eventuelle forpliktelser du måtte ha.

Opprett et kooperativ. Ettersom co-op-modellen gjenvinner popularitet, er den et godt alternativ for de med et begrenset budsjett. Å kjøpe en eierandel med andre investorer kan redusere utgiftene dine betydelig. Du må imidlertid sørge for at partnerskapsavtalen med de andre investorene er sikker.

Vurder franchising. Franchising er en annen fin måte å skaffe seg en eksisterende forretningsinfrastruktur med begrensede ressurser. Over hele verden er det et stort antall franchisegivere som kan gi muligheten til å ta del i et vellykket merke.

Du vurderer kanskje bedriftsnavn som en del av beslutningen om å kjøpe et selskap. Kanskje du allerede har en idé, men du er ikke helt klar til å komme i gang med prosjektet ditt.

Fra bak skrivebordet kan du gjøre din due diligence. Som en del av din due diligence bør du opptre som en ekte etterforsker og samle inn informasjon ved hjelp av forskjellige kilder, for eksempel regnskap, årsrapporter, (tidligere) ansatte, bransjeeksperter, leverandører, tidligere kunder og investorer. Det er ingen tvil om at du må ut i felten for å samle inn disse dataene for å bekrefte eller tilbakevise dine antakelser, som nøyaktighet osv.

Du må ut på banen for å samle immaterielle data. Dette inkluderer følgende: et selskaps image, en organisasjons kultur, kvaliteten på produktbeholdningen, lojaliteten til kundene, kundetilfredshet, hvordan selskapet oppfattes av kundene, etc.

Økonomiske data for mange små selskaper kan ikke enkelt hentes på grunn av mangelen på informasjonsteknologisystemer. Dette reflekterer selskapet som helhet. For å forstå margin-, rabatt- og inntektstrender, gå inn i rådataene. Du kan ikke gjøre forretninger uten tall!

Verdi er et spørsmål. Forretningsvurdering kan involvere en rekke metoder, men sannheten er at det er mer en kunst enn en vitenskap. Du vil være lurt å snakke med anerkjente Business Transfer Agents (BTAer) i lokaliteten eller forretningssektoren du søker etter når du har fullført noen foreløpige markedsundersøkelser (og forutsatt at du ikke har blitt skremt av den sannsynlige kostnaden).

Siden BTA først og fremst fungerer for de som ønsker å selge en virksomhet, vil en god en forstå de potensielle fordelene ved å engasjere seg med de som ønsker å kjøpe en virksomhet, inkludert potensialet for litt matchmaking. En passende forretningsmulighet kan være ukjent for dem før den slippes ut på markedet. I tillegg til å kjenne virksomheters realistiske markedsverdier i deres område, vil BTAer også ha en klar forståelse av profitt-til-inntekt-forhold som vil gå mye utover standard profit-to-inntekt-forhold.

Hva er ditt komfortnivå med risiko?

Risiko er iboende i alle virksomheter, men noen er mer risikable enn andre. På hvilket risikonivå er du komfortabel? Næringslivet er fylt med eksterne risikoer som du ikke kan kontrollere. Hva om konkurrentene dine for eksempel åpner en butikk rett ved siden av?

Ville tjenesten din være foreldet eller utdatert hvis teknologien går videre? Hva med en lavkonjunktur? Å velge å la andre kjøpe fra deg med kreditt vil være en risiko du kan kontrollere. Nivået du tolererer risiko og potensiell risiko på kan imidlertid påvirke suksessen og potensielle suksessen til virksomheten din.

Hvilken virksomhet er du interessert i å kjøpe? Det kan virke rart å stille et slikt spørsmål, men du har mange forskjellige alternativer tilgjengelig for deg.

Mange gründere kjøper en bedrift av mer spesifikke årsaker, i tillegg til deres generelle ambisjon om suksess. Avhengig av årsakene kan disse bestå av et ønske om å få tilgang til bestemte markeder, databaser eller leverandørkontrakter, et behov for å tilegne seg spesifikk kunnskap eller immaterielle rettigheter som merkevarebygging, programvare osv., eller kan være en beregnet beslutning om å kjøpe marked andel fra et konkurrerende selskap. Basert på ønsket resultat, vil motivasjonene dine diktere hva du bør kjøpe og om du bør kjøpe en eiendel eller en bedrift.

Erfaring – et godt utgangspunkt å vurdere er din profesjonelle erfaring til dags dato. Hvordan jobbet du i tidligere bransjer?

Du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe en virksomhet i samme bransje – men det hjelper hvis du tar over noen overførbare ferdigheter. Hvis du for eksempel har jobbet på kafeer, vil erfaringen din lett oversettes til gjestfrihetsbransjen – som inkluderer barer, restauranter og i mindre grad bed and breakfasts eller hoteller.

Enhver virksomhet du driver vil kreve noen ferdigheter. Hvis du alltid har vært regnskapsfører, for eksempel, gjelder ferdighetene dine de fleste sektorer – regnskap er en uunnværlig del av enhver virksomhet.

List opp dine tidligere erfaringer for å hjelpe deg med å begrense valgene dine. Ved å jobbe kort tid i mange bransjer, i stedet for å spesialisere deg i en eller to, vil du ha en bedre ide om utvalget av felt der du utmerker deg og ikke utmerker deg.

Du kan kanskje fjerne mange sektorer fra vurderingen din hvis du for eksempel misliker kontormiljøer.

Du kan sende en forespørsel til eierne av en virksomhet du er interessert i for å finne ut mer.

Nå er tiden inne for å begrense søket ytterligere hvis du har bestemt deg for hvilken sektor som passer best for deg – eller om du fortsatt er fordomsfri. Bla gjennom bedrifter til salgs, og du kan finne ut at valget kan være overveldende – du kan finne ut at det er tusenvis av bedrifter til salgs i kategorien du er interessert i.

NorsonsIndustries.com