Er du på udkig efter at købe en virksomhed?

Det kan være nemmere og mere overkommeligt at købe en virksomhed, hvis du bruger virksomhedens aktiver som en del af købsprocessen. Du bliver ejer af disse aktiver, efter du har erhvervet virksomheden. Dette vil være til din fordel på forhånd. Du kan muligvis opnå finansiering af de aktiver, du ønsker at købe, hos banker eller andre långivere. Hvis du ansøger om finansiering, skal du sørge for at forstå eventuelle forpligtelser, du måtte have.

Opret et kooperativ. Da co-op-modellen genvinder popularitet, er den en god mulighed for dem med et begrænset budget. At købe en andel med andre investorer kan reducere dit udlæg betydeligt. Du skal dog sikre dig, at partnerskabsaftalen med de øvrige investorer er sikker.

Overvej franchising. Franchising er en anden fantastisk måde at erhverve en eksisterende virksomhedsinfrastruktur med begrænsede ressourcer. Overalt i verden er der et stort antal franchisegivere, der kan give mulighed for at udnytte et succesfuldt brand.

Du overvejer måske virksomhedsnavne som en del af din beslutning om at købe en virksomhed. Måske har du allerede en idé, men du er ikke helt klar til at komme i gang med dit projekt.

Fra bag dit skrivebord kan du foretage din due diligence. Som en del af din due diligence bør du optræde som en rigtig efterforsker og indsamle oplysninger ved hjælp af forskellige kilder, såsom regnskaber, årsrapporter, (tidligere) ansatte, brancheeksperter, leverandører, tidligere kunder og investorer. Der er ingen tvivl om, at du bliver nødt til at komme ud i marken for at indsamle disse data for at bekræfte eller afkræfte dine antagelser, såsom nøjagtighed osv.

Du skal ud på banen for at samle immaterielle data. Dette omfatter følgende: en virksomheds image, en organisations kultur, kvaliteten af ​​dens produktlager, kundernes loyalitet, kundetilfredshed, hvordan virksomheden opfattes af kunderne mv.

Finansielle data for mange små virksomheder kan ikke nemt hentes på grund af manglen på informationsteknologiske systemer. Dette afspejler virksomheden som helhed. For at forstå margin-, rabat- og omsætningstendenser skal du gå ind i rådataene. Du kan ikke drive forretning uden tal!

Værdi er et spørgsmål. Forretningsvurdering kan involvere et vilkårligt antal metoder, men sandheden er, at det er mere en kunst end en videnskab. Du ville være klogt i at tale med velrenommerede Business Transfer Agents (BTA'er) i den lokalitet eller erhvervssektor, du søger efter, når du har gennemført nogle foreløbige markedsundersøgelser (og forudsat at du ikke er blevet skræmt af de sandsynlige omkostninger).

Da BTA'er primært handler for dem, der søger at sælge en virksomhed, vil en god en forstå de potentielle fordele ved at engagere sig med dem, der ønsker at købe en virksomhed, herunder potentialet for nogle matchmaking. En passende forretningsmulighed kan være ukendt for dem, før den frigives til markedet. Ud over at kende virksomheders realistiske markedsværdier i deres område, vil BTA'er også have en klar forståelse af profit-til-indtjening-forhold, der vil gå meget ud over standard profit-to-earnings-forhold.

Hvad er dit komfortniveau med risiko?

Risiko er iboende i alle virksomheder, men nogle er mere risikable end andre. På hvilket risikoniveau er du komfortabel? Erhvervsverdenen er fyldt med eksterne risici, som du ikke kan kontrollere. Hvad hvis din konkurrence for eksempel åbner en butik lige ved siden af?

Ville din service være forældet eller forældet, hvis teknologien udvikler sig? Hvad med en recession? At vælge at lade andre købe hos dig med kredit vil være en risiko, du kan kontrollere. Det niveau, hvorpå du tolererer risici og potentielle risici, kan dog påvirke din virksomheds succes og potentielle succes.

Hvilken virksomhed er du interesseret i at købe? Det kan virke underligt at stille sådan et spørgsmål, men du har mange forskellige muligheder til rådighed.

Mange iværksættere køber en virksomhed af mere specifikke årsager, ud over deres generelle ambition om succes. Afhængigt af årsagerne kan disse bestå af et ønske om at få adgang til bestemte markeder, databaser eller leverandørkontrakter, et behov for at erhverve specifik viden eller intellektuelle ejendomsrettigheder såsom branding, software osv., eller kan være en beregnet beslutning om at købe marked. andel fra en konkurrerende virksomhed. Baseret på dit ønskede resultat, vil dine motivationer diktere, hvad du skal købe, og om du skal købe et aktiv eller en virksomhed.

Erfaring – et godt udgangspunkt at overveje er din hidtidige professionelle erfaring. Hvordan arbejdede du i tidligere brancher?

Du behøver ikke nødvendigvis at købe en virksomhed i samme branche – men det hjælper, hvis du medbringer nogle overførbare kompetencer. For eksempel, hvis du har arbejdet på caféer, vil din erfaring let blive oversat til gæstfrihedsbranchen – som omfatter barer, restauranter og i mindre grad bed and breakfasts eller hoteller.

Enhver virksomhed, du driver, kræver nogle færdigheder. Hvis du for eksempel altid har været revisor, gælder dine kompetencer de fleste sektorer – regnskaber er en uundværlig del af enhver virksomhed.

Liste over dine tidligere erfaringer for at hjælpe dig med at indsnævre dine valg. Ved at arbejde i kort tid i mange brancher i stedet for at specialisere dig i en eller to, vil du have en bedre idé om rækken af ​​felter, hvor du udmærker dig og ikke udmærker dig.

Du kan muligvis fjerne mange sektorer fra din overvejelse, hvis du for eksempel ikke kan lide kontormiljøer.

Du kan sende en forespørgsel til ejerne af en virksomhed, som du er interesseret i, for at få mere at vide.

Nu er det tid til at indsnævre din søgning yderligere, hvis du har besluttet, hvilken sektor der er bedst for dig – eller hvis du stadig er fordomsfri. Gennemse virksomheder til salg, og du vil måske opleve, at valget kan være overvældende – du kan opleve, at der er tusindvis af virksomheder til salg i den kategori, du er interesseret i.

NorsonsIndustries.com